Laatste Nieuws:

Referenties:

  • Belastingdienst
  • Kadaster apeldoorn
  • Essent
  • Oracle
  • Nederlandse brandwonden stichting

Klik hier voor meer referenties...

Testemonials:

Nogmaals bedankt voor de leuke middag, we hebben erg leuke reacties gehad; we zullen je naam zeker onthouden.
Met vriendelijke groet,
Hans Witteveen en bos

Hoi Jeroen!

Liever de Lucht in workshops

Een vliegerworkshop als teamuitje. Eens lekker creatief bezig zijn met elkaar. Een collega die met pensioen gaat er letterlijk 'uitvliegen' of een team ten tijde van een reorganisatie de 'touwtjes letterlijk in handen geven'. Allemaal varianten voor een activiteit die zowel ontspannend als verbindend is.

Er zijn diverse workshops mogelijk. Aan te passen naar uw eigen wensen. Van een activiteit van 2 uur na een teamoverleg tot en met een volledig georganiseerde dag met bouwen, vliegeren en uitgebreide catering.

Primair houden we van het werken met natuurlijke materialen. Al vele jaren bouwen we vliegers, de laatste jaren vooral met natuurlijke materialen, zoals katoen en bamboe en henneptouw. Afhankelijk van de beschikbare tijd werken we met in de workshops dan ook met dit soort materialen. In kortere workshops worden meer moderne materialen gebruikt; hier hoeft dan niet met naaimachines worden gewerkt. De meeste modellen die worden gebouwd bij de workshops zijn replica’s van antieke modellen van rond einde 19e eeuw tot ongeveer 1920 (foto's).

Korte workshop 1,5 tot 2 uur:


Gezamenlijk sanjo vechtvliegertje maken (middeleeuws Japans model) van tyfec en glasvezelstokjes. Vervolgens deze vliegers beschilderen met Oost-Indische inkt of ecoline in een traditioneel design of wat moderners. Als de gelegenheid zich voordoet kan er hierna natuurlijk ook gevliegerd worden met de gemaakte vliegers. Bij deze workshop lever ik een bouwtekening en alle materialen en gereedschappen. Ook kunnen er voorbeelden van afbeeldingen worden meegenomen.

Middellange workshops 4 uur:


Hierbij zijn meer mogelijkheden.

De deelnemers bouwen een simpele eenlijnsvlieger. Er wordt nu gewerkt met een naaimachine. Stofdelen worden met mallen uitgetekend en op maat geknipt. Ook hier wordt een bouwbeschrijving en een voorbeeld geleverd.
Of er wordt met zijn allen een trein van vliegers gebouwd in tyfec. Deze kan vervolgens weer worden opgeschilderd en aan elkaar worden gekoppeld. Dit biedt trouwens ook een leuke decoratie van een kantoor, een geschikt afscheidscadeau of iets dergelijks.
Alle katoenen vliegers kunnen worden versierd met iron-on stickers. Deze kunnen ter plekke worden ontworpen en uitgeprint en opgestreken (bijvoorbeeld het bedrijfslogo).
Hete-luchtballonnen bouwen hoort ook tot de mogelijkheden. Hierbij wordt in groepjes van drie een luchtballon gebouwd in een scala van vrolijke kleuren papier. In een ruimte met een redelijk hoog plafond of bij windstilte worden deze ballonnen vervolgens opgelaten met behulp van met een föhn of verfstripper.

Lange workshops 8 uur:


Bij een dagdurende activiteit kan er gekozen worden voor een wat gevarieerder programma van zelf bouwen en vervolgens wat uitgebreider gaan vliegeren gecombineerd met een pick-nick of hightea. Er kan samen een grote vlieger gebouwd worden, of individueel een wat ingewikkelder vlieger. Een diner sluit de dag af. De mogelijkheden zijn welhaast eindeloos.